Placering

Ja då har jag fått min placering sedan några dagar tillbaka och det är väl egentligen först nu som det börjar skjunka in.
Mitt första handsval var Frölunda, där jag är nu, mitt andra val var City, jag hoppades på Frölunda men trodde väl att det skulle bli City.... jag fick mitt fjärde val vilket var Hisingen!
Till saken hör att i vanliga fall så har man en 6:e  termin efter sin aspirant, då man är runt lite på olika avdelningar och får en inblick hur de jobbar där. För min kull har de dragit in 6:e termin så vi går direkt ut i verksamheten, till yttretjänst.
I vanliga fall så söker man sin placering efter 6:e termin, men min kull söker ju sin placering under aspiranten, de som är kullen över min kull hade ju dock 6:e termin och de avslutar den nu till sommaren.
Detta innebär att vi har fått söka placering samtidigt som kullen över min plus att det finns något som heter "transportlådan" vilket innebär att man som polis då kan passa på att söka sig till någon annan station inom myndigheten om man vill det. Äldst i tjänst går först, vi aspiranter som har samma tid i tjänst blir placerade efter ålder där alltså äldst har förtur.
Summan av kardemumman blir ju att vi aspiranter hamnar ganska långt ner på listan i våra val av station.
Det var ingen aspirant som kom till Frölunda, en kom till city av aspiranterna..... Kan ju trösta mig med att det inte ens var på håret...
Det blir säkert bra när jag väl är på plats, skall ju inte börja på Hisingen förren i september så jag skall nog hinna vänja mig vid tanken. Om jag nu inte trivs efter 6 månader så är det bara att hoppas på att det blir en ny "transportlåda" och då kan jag söka mig tillbaka till Frölunda då och hålla tummarna att jag har tur!
Så i sommar blir det väl bilsemester på Hisingen för min del så att jag får lite koll på området...

Nu är det bara två dagar kvar på utredningen, känns bra, och det känns underbart att få komma ut på IGV på måndag! Det var mitt turlag som jobbade dag i dag, käkade lunch med några av dem, känns trist när de ger sig ut i bilarna o en annan får återvända till skrivbordet...
Blev dock lite polisbilskörning för min del idag, åkte ner till stan och hämtade ut en ny mössa, min har sprungit sin väg.

Måste snabbt nämna min helg som var. Jätte mysig!
Anna var ju hemma från USA! Hon kom hit i fredags, hon åt tacos med mig i Engla, sen frossade vi i smågodis.
När Engla somnat så tittade vi på DVD-skivor som Anna hade med sig med gamla spelningar vi gjort. Oj oj vad jag skrattade - hur såg vi ut?? Haha!
Anna sov över och åkte med mig o Engla till Varberg på lördagen!
Tog en sväng om stan och fick handlat sandaler åt mig o Engla. Premiär glassen på torggrillen blev det oxå, gott!
På kvällen var det dax för Annas 30-års fest på Majas strandcafe´, underbar mat o jätte mysigt!
Tack Anna för en trevlig kväll!

Söndagen for jag till Veddige där Engla knappt tycktes märkt att jag varit borta, fullt upp i lek med Maja.
Jag fick både tvättat o städat bilen. Jag o Carin drog ut på en löprunda, gött gött. Var kanske inte i mitt bästa skick med förkylning i kroppen men det gick ok.

Som vanligt vart det en ledsen Engla som satte sig i bilen för att lämna Veddige, aldrig populärt att lämna hennes älskade Maja!
Engal skulle till A.
För mig blev det middag med Anna hemma hos hennes bror med familj. Bra avslutning på en bra helg!

Känns helt ok att bara jobba tom torsdag denna veckan, en av få fördelar med att jobba kontorstider :)

Kramen

werlas trassel

Om allt o inget....

RSS 2.0